UUS-VAINU MAHETALU - RETSEPTID
 
Retseptid

Kartuli – hakkliha vorm

Vaja läheb:

  • 1 suurem kausitäis kooritud kartuleid
  • 0,5-1,0 kg hakkliha
  • 400 g juustu
  • Soola, õli, hakklihamaitseainet, sibulat

Valmistamine:

Lõika karulitest kettad. Pruunista pannil sibul, prae hakkliha ning maitsesta. Kata ahjupann küpsetuspaberiga ning õlita. Lao kartulikettad vormile, raputa peale natukene soola, sinna peale pane üks kiht hakkliha. Jätka kihtide tegemist, kuni vorm saab täis. Küpseta ahjus 200 kraadi juures, kuni kartulid on noaga katsudes pehmed, siis kata vorm riivitud juustuga ning pane tagasi ahju kuni juust sulab. Väga hea nii lõunasöögiks kui ka pidulauale.

 

Pitsa keerud

Vaja läheb:
  • 1 pakk lehttaignast(kasutame poest ostetud külmutatud tainast)
  • Natuke ketšupit
  • Sinki, juustu, paprikat

Valmistamine:

Rulli tainas lahti hästi õhukeseks. Määri tainale õhuke kiht ketšupit, lõika sink ja paprika kuubikuteks ning pane ühtlaselt tainale, samamoodi tee riivitud juustuga Keerata tainas pikaks rulliks, kui jõuad poole peale, siis lõika keskelt pooleks, nii et tekiks 2 rulli, muidu jäävad rullid liiga paksud. Lõika rullist mõne sentimeetri laiused kettad. Kata ahjupann küpsetuspaberiga ning pane kettad ahju. Küpseta 175 kraadi juures seni, kuni lähevad pealt pruuniks. Hea vahepala kogu perele.

 

Pannkoogid hakkliha täidisega

Vaja läheb:

  • 2 muna
  • piima
  • 1 teelusikas soola
  • Jahu

Täidis:

  • 0.5 kg hakkliha
  • Sibulat
  • Maitseaineid
  • Natukene 20% hapukoort

Valmistamine:

Klopi lahti munad. Lisa umbes 3dl piima ja sega ära. Lisa sool ja natuke jahu, nii et jääks paraja paksusega pannkoogi tainas ja see järel jälle korralikult ära segada. Küpsetada praepannil suured pannkoogid keskmise kuumuse juures. Pruunista sibul, prae läbi hakkliha ning maitsesta. Tõsta pliidiplaadilt ära ja sega hulka natuke hapukoort. Tõsta paar supilusikat täidist pannkoogile ning rulli kokku. Süüa võib nii kuumalt kui ka külmalt.

 

Mannakook

Vaja läheb:
  • 100 grammi võid
  • 1 klaas mannat
  • 2 muna
  • 1 klaas suhkrut
  • 450 grammi 20% hapukoort
  • 1 klaas jahu
  • 2 teelusikat küpsetuspulbrit

Valmistamine:

Sulata või ning sega kokku munadega, suhkruga, hapukoorega, jahuga ning küpsetuspulbiga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures, kuni puutikk jääb kooki katsudes puhtaks. Koogile võib peale panna marju vms. Need tuleks enne ahju panemist taigna peale laotada ning valada üle katteseguga(hapukoor, muna ja suhkur).

 

Hapud silgud

Vaja läheb:

I marinaad:

  • 1 kg silke
  • 0,5 liitrit vett
  • ¾ teeklaasi 30% äädikat
  • 2 supilusikat soola

Segada marinaadi koostisosad kokku ning hoida silke 3-4 tundi marinaadis, seejärel teha

II marinaad:

  • ¾  teeklaasi 30% äädikat
  • 1 klaas vett
  • 2 supilusikat õli
  • 1 teelusikas jahvatatud pipart
  • 2 teelusikat soola
  • 4 supilusikat suhkurt

Laduda silgud anumasse vaheldumisi sibula rõngastega ning peale valada marinaad. Seejärel lasta seista 6-7 tundi

   
       
Uus-Vainu mahetalu,Suure- Ahli küla, Ridala vald, Läänemaa 90443 | info@uusvainu.ee | +372 52 93 035